Vragen over het aanleveren van de placenta

Het gedroogde hartje is een cadeautje van mij aan jullie. Als je dit niet wenst, laat het mij weten. Standaard wordt de navelstreng afgeknipt en gedroogd.

De placenta moet na de bevalling in een schone mat/onderlegger gelegd worden zodat het bloed er veilig uit kan lekken. Deze onderlegger is een onderdeel van je kraampakket wat je ontvangt rondom 28 weken maar hebben ze ook standaard in het ziekenhuis voor je. Zodra de placenta is nagekeken door je verloskundig zorgverlener, kan hij ingepakt worden volgens de instructies. Let op: je bent zelf verantwoordelijk voor de juist wijze van inpakken. Zorg er altijd voor dat de placenta in de onderlegger in een afsluitbare zak gelegd wordt om lekken van bloed te voorkomen.

Ja dit kan. Aangezien het een bloedproduct is wat je verstuurt, is het belangrijk dat dit aan strikte eisen voldoet voordat het verzonden kan worden.

Nee, de placenta kan direct na het nakijken ingepakt worden door je verloskundig zorgverlener.

Je kunt de ingepakte placenta in de koelkast bewaren. Zelfs als het nog een aantal dagen duurt voordat je hem kunt brengen/versturen is dit prima.

Het is NIET nodig de placenta in te vriezen, tenzij wij dit vooraf hebben afgesproken.

Er bestaat een mogelijkheid een pakket te bestellen waar alles inzit om de placenta veilig te kunnen versturen. Kosten voor dit pakket bedragen € 10,- inclusief opsturen. Uiteraard is het ook mogelijk zelf een pakket te maken, zolang het aan de instructies voldoet.

Het liefste verwerk ik de placenta in de eerste 10 dagen. Bij voorkeur wordt de placenta dus zo snel mogelijk na de bevalling geleverd.

Vragen over de levering en afdruk

Als het geen vakantie betreft beloof ik de print te maken binnen 10 dagen na ontvangst van de placenta.

Beide opties zijn mogelijk. Afhalen is gratis en kan alleen op afspraak. Het verzenden van de print kost €10.-.

Ja, de lijst is inclusief. Alle lijsten zijn van hout. Je kunt standaard kiezen uit een zwarte, witte of houten lijst. Andere lijsten zijn in overleg mogelijk, geef je voorkeuren aan bij de reservering.

Het liefste verwerk ik de placenta in de eerste 10 dagen voor het mooiste resultaat. Bij voorkeur wordt de placenta dus zo snel mogelijk na de bevalling geleverd.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met mij op.